Ja jednak wybralem Nokian H 175/65/14 82H zobaczymy jak się będą sprawować.Ostatnio miałem w Skodzie Barum normalna masakra strasznie głośne
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
No właśnie nie mogłem, na takich oponach Skodzinka wyjechała z salonu....Zamieszczone przez mirek_p11nie są takie złe, ale mogłeś wybrać Bridgestone PotenzaZamieszczone przez yunior81Powiem więcej są do !!!!!!!!
Każdemu kto bedzie mnie pytał o opony Bridgestone - bede je odradzał.
Jak kupowałem jednoślad to też się okazało, że jest na "tych super oponach". Po przejechaniu ok 150 kilometrów musiałem je wyrzucić i kupiłem opony Michelin - wiec co? przypadek ? Że i w samochodzie i w jednośladzie były do
...... ??? Nie sądzę....
[ Dodano: Wto 24 Sty, 12 16:56 ]
Każdy ma swoje subiektywne odczucia, to co mnie wkurzało to przede wszystkim to, że są ( jak dla mnie ) bardzo głośne a jazda po deszczu lub w trakcie nie należała do przyjemności..... dlatego wracam na wiosnę do Michelinek.Zamieszczone przez ShreqCo kolego jest z nimi nie tak? bo już się boje :shock: :lol:Zamieszczone przez yunior81Powiem więcej są doZamieszczone przez Shreqże nie należą jednak do najlepszych
!!!!!!!!
Dla jasnosci chodyi mi o model Ecopia ER300 jak dobrze pamietam.....
Komentarz
-
-
No ja właśnie Turanze ER300 Ecopie kupiłem w rozmiarze 205/55r16 x4. Niby kumpel, który zajmuje się oponami bardzo mi je chwalił a sam na takich śmigał... zobaczymy. Tak czy siak jak się ociepli zafunduję octavii wygłuszenie nadkoli Noxudolem + matami plastikowe nadkola, więc może tragedii nie będzie
. Jak założę to zdam relację
Komentarz
-
-
leszekmw, co to za wynalazek Riken MAYSTORM2 B2, sporo osób na tym śmiga i chwali a co najśmieszniejsze to MICHELIN przyznaje się do nich :lol:. Mam obecnie P7 i gorszego szamba jeszcze nie miałem, na suchej ok ale gdy popada to lepiej 60 nie przekraczać , ktoś polecał SP Sporty 01 miałem w O1 dobre na mokrej i suchej ale to był rozmiar 195/65/15 w 205/16 już kicha.
Co polecacie w rozmiarze 205/55/16Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
załóż ,spróbuj , będziesz miał swoje zdanie . osobiście nie jeździłem , nie handluje tym . ocen innych , może poza moimi dwoma klientami którzy faktycznie jeżdżą sporo i dość szybko nie biore pod uwagę. zresztą jak przeczytasz ten topik ewentualnie opinie ze sklepów internetowych to dojdziesz do wniosku że wszystkie opony sa dobre i ciche. michelin jest właścicielem tej fabryki zdaje się i tyle ma z nia wspólnego . ale mogę zadzwonić do przedstawiciela michelina i pogadać , niema problemu. co do ślizgania sie P7 to pierwsze słyszę , klient w gV i gVI zajeżdżał po komplecie na sezon i nic nigdy nie wspomniał o tym /ok50tyś przez sezon/ tak więc też nie mogę się wypowiedzieć . jeździłem kiedyś na P7 ale w O1 , inna moc inne prędkości niż teraz.Zamieszczone przez ZYBI68Riken MAYSTORM2 B2, sporo osób na tym śmiga i chwali
a ja jak zwykle polecam conti
, ewentualnie nowego michelina sporta
[ Dodano: Czw 09 Lut, 12 17:05 ]
225/45/17 gsd3 - 480złO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Podepnę się do tematu .....
Koledzy zastanawiam się nad wyborem jednych z tych dwóch par opon.....
1. http://www.oponeo.pl/dane-opony/sagi...05-55-r16-91-w
2. http://www.oponeo.pl/dane-opony/road...55-r16-94-w-xl
I tu pytanie do was....
Co o nich myślicie?
Czy ktoś z was jeździł na tych oponkach ?
No i ala'jodełka czy nr 1 ??
Dodam tylko że z powodów finansowych szukam "tanich" i możliwe dobrych opon...Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
miałem 205/55 16 w poprzednim jeździłem jeden sezon po czym sprzedałem auto a opony poszły do teścia. zarówno i ja i on jesteśmy z nich zadowoleni. teraz kupiłem sobie takie 17 i czekam do wiosny.Zamieszczone przez ZYBI68co to za wynalazek Riken MAYSTORM2 B2, sporo osób na tym śmiga i chwali a co najśmieszniejsze to MICHELIN przyznaje się do nichBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
blackrs, napisz mi na pw lub tutaj czy są głośne, zachowanie na mokrym, suchym, ścieralność- ząbkowanie i jak na łukach przy większych prędkościach itp.Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
ogólnie trzymanie fajne na mokrym też dawały rade nie czułem roznicy miedzy nimi a michelenami które wcześniej miałem. fakt micheliny miały połowę bierznika. co do ząbkowania i scieralnosci to sie nie wypowiem bo przejechałem na nich 3 tys wiec były jak nówki. musiałbym zobaczyc jak wygladaja po drugim sezonie po jeździe przez teścia. ja w sumie jakis wielkich roznic miedzy oponami letnimi nie odczuwam z zimowymi już trochę inaczej to wyglada. ale jak za takie pieniadze co za nie płacilem to moim zdaniem sie bardzo oplaca. pewnie lepiej niz chińskie jakieś. zresztą zeby mi nie odpowiadały to bym kolejnego kompletu nie kupił. zobaczymy jak na 17 będą sie spisywały. ale myśle ze bedzie dobrze tym bardziej ze przy silniku 1.6 nie będą miały dużo do roboty :PZamieszczone przez ZYBI68blackrs, napisz mi na pw lub tutaj czy są głośne, zachowanie na mokrym, suchym, ścieralność- ząbkowanie i jak na łukach przy większych prędkościach itp.BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
koddi, Roadstone są głośne. ale proponuję Ci wygrzebaniu skądś jeszcze paru groszy i dołożenie do dębicy presto chociaż lub coś takiego...
najwyżej flaszki nie wypijesz czy sushi raz nie zjesz...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Macie jakieś opinie o BRIDGESTONE Potenza Adrenalin RE002 :?: :?:
Info ze strony producenta:
DOSKONAŁA CZUŁOŚĆ
Nowe opony Potenza Adrenalin RE002 pozwalają w pełni opanować moc Twojego auta. Wyjątkowy, asymetryczny wzór bieżnika oraz zaawansowana konstrukcja zapewniają niespotykaną precyzję, stabilność oraz kontrolę podczas jazdy w każdych warunkach. Opony Potenza Adrenalin RE002 gwarantują niezwykle płynne reagowanie oraz stabilność nawet przy szybkim pokonywaniu zakrętów, umożliwiając czerpanie pełnej radości z jazdy.
Niezwykła precyzja kierowania autem przekłada się na doskonałe prowadzenie
Doskonała przyczepność i stabilność pokonywania zakrętów
Niespotykany wzór bieżnika
Może to głupie, ale poprostu mi się podobają :lol: :lol: :lol:
Znalazłem w rozmiarze 205/55/16 za 430 PLNów
Komentarz
-
-
jama89, ładne
na pewno nie będziesz żałować, z resztą co byś nie zakupił nowego to będzie dobrze :szeroki_usmiech
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
`Zamieszczone przez jama89leszekmw napisał/a:
tak wydaje mi się ze mogą mieć problem z odprowadzeniem wody w naszych koleinach
hmm no to szukamy dalej
spokojnie , ja powiedziałem tylko moje zdanie , ale nie jestem przecież jakimś fachowcem od testów opon.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
dołącze sie do tematu i co byście z tego wybrali, cena za sztukę około 300PLN
1. Dunlop SP Sport 01 205/55 R16 91 H MO, MFS
2. Goodyear EXCELLENCE 205/55 R16 91 V
3. Dunlop SP Sport MAXX 205/55 R16 91 Y MFS
4. Dunlop SP Sport Fastresponse 205/55 R16 91 H MFSKiedyś Galaxy teraz Octavia, zadowalająca zmiana :-)
Komentarz
-
-
nie tylko tobie, śliczne france :diabelski_usmiechZamieszczone przez jama89Może to głupie, ale poprostu mi się podobająMoje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
kuszyn, poz. 2 odpada :wink: pozostałe to kwestia gustu. Miałem poz. 1 i powiem dobrze się sprawowały ale w rozm. 195/65/15 w O1 minus dość szybko znikały :lol:Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
Komentarz